Vi er til Fanø Strikkefestival 12.-19. september | Alle ordrer afsendes i uge 38

Nemme strikkeopskrifter for begyndere og øvede

Nem strikkeopskrift på sjal med blonde fra MAMA yarn

Få en unik strikkeoplevelse med nemme strikkeopskrifter tilpasset dig, der er begynder strikker, og dig, der er øvet strikker.

Strik nemt, smukt og helt unikt

Det er en myte, at strik skal være svært for at se smukt ud. Hos MAMA garn & uld mener vi tværtimod, at enkle designs med nemme strikkeopskrifter langt bedre fremhæver det garn, du strikker med.

Derfor har vi udviklet en serie af strikkedesigns, som er nemme at gå til for dig, der er begynder strikker, men som også rummer sjove, nye elementer for dig, der er mere øvet.

Alle modeller strikkes i MAMAs bæredygtige garner, som er fremstillet af 100 % ubehandlet uld fra danske dyr i trivsel.

Klik dig videre til dit næste strikkeprojekt her

Strikkeopskrifter
for begyndere

Strikkeopskrifter til dig, der kan strikke ret og vrang.

Her anvendes kun de mest basale strikketeknikker, og monteringsarbejdet er minimalt, så du hurtigt kan tage dit strik i brug, når du er færdig med at strikke.

Begynder-opskrifterne har alle finurlige detaljer og  strikketeknikker, som også gør dem sjove at strikke som tv-strik for den mere rutinerede strikker.

Se alle begynder-opskrifter her.

Strikkeopskrifter
for øvede

Strikkeopskrifter til dig, der er helt tryg ved ret og vrang og gerne vil lære mere.

Teknikker som eksempelvis hulmønstre, vendestrik og snoninger introduceres grundigt, så du bevarer overblikket, også selv om du skal jonglere med flere forskellige instrukser på samme tid.

MAMAs strikkeopskrifter for øvede tager lidt længere tid at strikke end vores opskrifter for begyndere.

Se alle opskrifter for øvede her.

 

Hvorfor er det en god idé at vælge en nem strikkeopskrift?

Du kender det sikkert: Du har forelsket dig i en spændende strikkeopskrift og et lækkert garn, og du glæder dig helt vildt til at tage dit nye strik i brug.

Alligevel er det som om, at begejstringen falmer lidt, mens du strikker. Måske går du helt i stå. Måske ender dit halvfærdige strik ligefrem i bunden af skabet, hvor du glemmer alt om det og den begejstring, projektet oprindeligt vækkede i dig.

Ene og alene fordi, strikkeopskriften viste sig at være så uoverskuelig, at strikkeglæden langsomt blev suget ud af dig.

strikket kjole i garn fra mama yarn ufærdigt strikke projekt

Med en nem strikkeopskrift undgår du, at tålmodigheden slipper op

Det er tidskrævende at strikke, og det er det, der gør det så meditativt. Men grænsen mellem afslapning og frustration er hårfin.

Målet er jo at skabe et produkt, som du kan tage i brug og glædes ved og være stolt over i lang tid fremover. Når vejen til det mål er unødvendigt bøvlet, er det ikke længere afstressende at strikke. Så bliver du utålmodig og irriteret.

en glad strikker er færdig med sin strikket vest efter nem strikkeopskrift fra mama yarn

Slut med kasseret garn og ufærdigt strik

Tværtimod ender mange med at se sig sur på deres strikkeprojekt, fordi de ikke føler, at der er nogen fremdrift i projektet. Så ender alt det skønne garn i bunden af klædeskabet.

Og det er synd og skam, for smukt garn fortjener at blive brugt - og du fortjener smukt strik som belønning for al den tid, du bruger med strikkepindene. 

alpakalicious brombærbluse er en nem strikkeopskrift fra mama yarn

Nemme strikkeopskrifter behøver ikke være kedelige

MAMAs strikkeopskrifter er lavet, så de giver flest udfordringer i starten, hvor du er mest begejstret for dit nye garn og derfor mere motiveret for at arbejde fokuseret med dine strikkepinde.

Herefter bliver opskriften gradvist nemmere, så dit arbejde skrider hurtigere frem, og du kan nyde tilfredsstillelsen af at se dit færdige strik tage form mellem hænderne.

Her finder du vores nemme strikkeopskrifter

Vi har grupperet alle designs i vores webshop efter sværhedsgrad. Sværhedsgraden indikerer også, om modellen er hurtig at strikke, eller om du skal have lidt mere tålmodighed.

Nemme strikkeopskrifter for begyndere: klik her

Nemme strikkeopskrifter for øvede: klik her

eksempel på strikkekit med strikkeopskrift fra mama yarn

Udførlig strikkeopskrift sikrer, at alle kan være med

Hvis en strikkeopskrift er angivet som værende på begynderniveau, er det ikke ensbetydende med, at den er for kedelig for dig, der er øvet strikker. Vi introducerer altid mindst én ny teknik eller form i vores designs uanset niveau.

Omvendt kan begynder strikkere også sagtens give sig i kast med vores strikkeopskrifter for øvede strikkere.

Vi gør en dyd ud af at lave vores opskrifter så detaljerede og pædagogiske som muligt, og skulle der alligevel opstå usikkerhed undervejs, er du altid velkommen til at kontakte os og spørge om hjælp.