ADVARSEL! Her kan du se indholdet i MAMAs AdventsKAL24
Har du brug for at vide mere, inden du tilmelder dig MAMAs AdventsKAL24?
MAMAs AdventsKAL er en gave, du giver dig selv. Og gaver glæder mest, når indholdet ikke er kendt på forhånd. Derfor er indholdet i MAMAs AdventsKAL24 som udgangspunkt en overraskelse.
For nogle af jer ved jeg dog, at det er en god tryghed at få mere vished om, hvad I betaler for.
MAMAs AdventsKAL er en stor investering.
Men hvis du har været med før, ved du også, at det er en investering, der giver rigtig meget strik for pengene.
Herunder kan du læse lidt mere - men ikke alt - om:
- Designet "Lykkelun", som vi strikker i 2024
- Strikkeopskriftens teknikker, mønstre og sværhedsgrad
- De specialudviklede adventsgarner og farvepaletter
-
Strikkegodter og værktøj, som indgår i kittet
HOOOOOLDT!!
Er du sikker på, at du vil læse videre?
Klik her for at holde spændingen ved lige og gå direkte til bestilling.
Hvad filan er en capoodie?
Til MAMAs AdventsKAL24 skal vi strikke en capoodie. - Ja, hvad kalder man ellers et strikdesign, som er en mellemting mellem en cape og en hoodie?
Du kan style Lykkelun som sjal, vest, perlerine, underskørt eller noget helt femte. Teksturen er kraftig og tæt og giver en smuk, voluminøs drapering inspireret af 1950'ernes strømlinede silhuetter.
Hvorfor Lykkelun?
Jeg er en kæmpe fan af multifunktionelle designs, fordi anvendeligheden forlænger levetiden og gør det muligt at tilføje personlige twists. Og så er det en sjov faglig udfordring at opfinde former, der opfører sig anderledes end den type beklædning, vi er vant til.
Navnet var noget af det første, jeg kom på, da jeg gik i gang med at udvikle strikkeopskriften sidste sommer. Jeg var totalt strikketræt og trængte til at lave noget enkelt, lunt og lækkert, sjovt og lidt fjollet.
Et stykke strik, som man bliver glad i låget og varm i sjælen af. Dét er Lykkelun. Bestil her!
Med kærlig hilsen til Mondrian og Iron Man
Lykkelun er formet som en ægformet oval med åbning til hals eller skulder afhængigt af, hvordan capoodien skal bæres. (Min søn mener, at det ligner Iron Man's maske.)
For- og bagside er inddelt i felter og striber à la Piet Mondrian, men meget løst fortolket både i forhold til farvevalg og mønstre.
Mondrian ville nok korse sig over alt det gøgl, vi har gang i - men det er altså meget sjovere at strikke end jævne, ensfarvede flader.
Teknikker, mønstre og sværhedsgrad
Aldrig i mit liv har jeg lavet så mange strikkeprøver som under udviklingen af denne strikkeopskrift!
Det har krævet måneders research og eksperimenteren at finde frem til de strikketeknikker og -mønstre, der giver Lykkelun den helt rette funktionalitet og en gennemført, sammenhængende og harmonisk æstetik.
Mine designkriterier har bl.a. været:
- Tofarvede mønstre, som både kan spille sammen med pangfarver og stå alene i en neutral palette
- Lutter reversible mønstre - Lykkelun skal kunne draperes og være lige smuk fra ret- og vrangsiden
- Nemme passager til afslappende flow-strik og elementer, som selv de mest garvede strikkere vil finde overraskende og udfordrende
- Mønstrene skal give et tætstrikket klæde med en kraftig og fast tekstur, så capoodien holder formen og ikke klasker sammen
Det er endt ud i en kalejdoskopisk strikkeopskrift, hvor vi bl.a. skal prøve kræfter med vævestrik, dobbeltstrik og multipatent.
Lad det være sagt med det samme:
Hvis du synes, at det fedeste i verden er at masseproducere raglantrøjer i glatstrik, så vil MAMAs AdventsKAL nok være lidt af et kulturchok.
Men der er masser af hjælp af hente undervejs, og jeg sætter en ære i, at mine strikkeopskrifter er velskrevne, gennemarbejdede og pædagogiske.
Specialfremstillet garn i dansk affaldsuld
Til Lykkelun har jeg udviklet en serie garner sammensat af flere forskellige uldsorter. Al ulden er overskudsuld, som jeg har indsamlet hos lokale avlere og renset i hånden, inden det er spundet til færdigt garn af Henrik Hjelholt på Fyn.
I modsætning til fx Öland Poncho fra MAMAs AdventsKAL23, hvor fokus var på specifikke fibre og deres egenskaber, giver vi den med Lykkelun fuld skrue på kontraster og farveleg.
Du kan vælge mellem to varianter med vidt forskellige, men lige smukke udtryk.
Naturfarvet Lykkelun: Besnærende simplicitet med overraskende undertoner
Garnet i dette adventskit er ufarvet. Paletten varme jordfarver er i stedet fremtryllet ved at kombinere forskellige typer ubehandlet lammeuld i nøje afmålte blandingsforhold.
Som altid med MAMAs garner er opskriften udviklet på gammeldags spinderok, inden den er videregivet til Hjelholts Uldspinderi på Sydfyn, der har spundet det færdige adventsgarn.
Adventsgarnet ser undseligt ud, men ved nærmere eftersyn rummer det en fantastisk nuancerigdom med changerende fibre, der fremhæver mønstrene i Lykkelun på smukkeste vis.
Plantefarvet Lykkelun: Farver, du bliver glad i låget af
Farvepaletten til det kulørte Lykkelun-kit er udviklet i tæt samarbejde med min faste plantefarvnings-partner, Lotte Denckert (aka Plantefarveren). Basen er det samme garn, som indgår i det ufarvede adventskit.
Det kulørte garn anvendes til Lykkeluns striber, mens felterne strikkes i ubehandlet sort og hvidt garn af dansk lammeuld.
5 mini-nøgler i unikke plantefarver
- Hortensia
- Pelargonie
- Sommergræs
- Lupin
- Smørblomst
(Navngivningen er inspireret af garnets farvetoner og repræsenterer ikke de planter, som garnet er indfarvet med.)
Vær opmærksom på, at dine skærmindstillinger kan give lidt afvigelser i forhold til det fysiske garn.
Har du fundet din favorit-farvekombi?
Naturligt indfarvet på Vestfyn
Til indfarvningen har Lotte anvendt farveægte planter, som hun har sanket i sit nabolag på Vestfyn. Inden indfarvning er garnet er bejdset med alun, et naturligt lersalt, der har været anvendt ved indfarvning af tekstiler siden oldtiden.
Begge dele sikrer, at indfarvningen ikke flyder ud ved vask eller falmer i sollys.
Det lyseblå garn (Hortensia) er ikke bejdset, men i stedet tilsat salmiakspiritus, som er en nødvendig ingrediens ved indfarvning med indigo.
Alt garn er vasket grundigt efter indfarvning, men der kan forekomme lidt overskudsfarve og evt. afsmitning på hænder og strikkepinde. Vask med almindelig håndsæbe.
Udsøgt strikkeværktøj gør oplevelsen komplet
MAMAs AdventsKAL er en totaloplevelse med det gode håndværk i højsædet, og i år har jeg igen håndplukket og/eller fået specialfremstillet unika-værktøj, som gør adventsdesignet til en endnu større fornøjelse at strikke.
Glæd dig bl.a. til:
- Håndlavede strikkepinde af krondyrben fra Thy Nationalpark
- Håndlavede maskemarkører med naturlige halvædelsten
- Håndlavet japansk stramajnål og trådsaks efter samurai-smedetraditioner
- Specialdesignet sjalsnål fra Hornvarefabrikken i Bøvlingbjerg
Evt. overskydende strikkegodter kommer til løssalg i webshoppen, når MAMAs AdventsKAL24 er afviklet.
Har du fået stillet din nysgerrighed?
Klik her for at fortsætte til bestilling af MAMAs AdventsKAL24.Vil du vide mere om dit strikkekit?
Send en mail til info@mama-garn.dk med dine spørgsmål.Jeg glæder mig til at adventsstrikke med dig!