Vigtigt at vide, når du køber garn af ubehandlet uld

Alt vores garn består af 100 % ubehandlet uld og produceres i ganske små partier ad gangen. Derfor kan du opleve, at:

Stalden følger med

Vores råuld er grundigt sorteret i hånden og kartet i flere omgange. Alligevel kan der forekomme enkelte rester af hø- og halmstrå i garnet.

Fjern dem med det samme, mens du strikker - eventuelt med en pincet. Stråene er vanskeligere at pille ud, når dit strik er færdigt.

Naturen bestemmer farven

Ingen af vores fibre udsættes for kemisk blegning eller farvning. Derfor kan der være mindre nuanceforskelle fra fed til fed.

Vind alle fed op fra start, og skift mellem nøglerne, som hvis du skulle strikke striber. Så smelter nuancerne sammen i en naturlig melering.

Garnet har elevatorvægt

De små spindemaskiner, som vi benytter, spinder ikke helt så jævnt som de store industrispinderier i udlandet.

Løbelængden er dog altid den samme, så du løber ikke tør for garn i utide, selv om det ene fed er lidt lettere end det andet.

Dit strik udvider sig i brug

Uld er et elastisk materiale, der vokser sig længere over tid. For at minimere dette, skal du strikke en smule mindre end dine færdige mål og spænde dit strik grundigt ud med blockingnåle efter vask.

Husk i øvrigt, at strik af ren uld er naturligt smudsafvisende og bliver slapt, hvis du vasker det for tit. Brug kun uldprogram og aldrig tørretumbler.

Er du usikker på, hvordan du skal behandle dit garn?

Så kontakt os her. Vi kan vejlede i detaljer om hver enkelt uldtype, og vi besvarer alle henvendelser inden for 24 timer.