Hvem er MAMA?

MAMA garn & uld er et kærlighedsbarn skabt af en strikketante og en uldtosse, som blev forargede over at opdage hvor meget god, dansk uld, der bliver smidt ud, fordi vi importerer billigt garn fra udlandet.

mama garn og uld er grundlagt af maja hulstrøm og maria kargaard

MAMA er MAja og MAria

MAMAs grundlæggere, Maja og Maria, lærte hinanden gennem deres børn, der gik i samme børnehave. Under de første legeaftaler stod det hurtigt klart, at de delte en brændende interesse for uld, strik og håndarbejdstraditioner.

Resten er historie. Klik her for at læse den på vores strikkeblog.

bæredygtig uld får græsser på mark i nordjylland

Bæredygtighed fra stald til strik

Vi er en bæredygtig virksomhed og bestræber os i alle henseende på at gøre en positiv forskel for vores miljø, for de dyr, der lægger krop til vores råmaterialer, og for de mennesker, vi samarbejder med.

Det betyder bl.a., at vi er personligt involveret i alle led af vores garnproduktion, og at vi har taget kritisk og bevidst stilling til alt fra fragt og emballage til CO2-aftryk og social ansvarlighed.

7 bæredygtige indsatsområder

Med MAMA garn & uld ønsker vi at vise, at det er muligt at drive garnvirksomhed på en social og miljømæssig ansvarlig måde - og forhåbentlig inspirere andre til at følge trop.

Det gør vi ved at:

  1. Reducere CO2-aftryk gennem opkøb af lokal overskudsuld
  2. Minimere spild gennem systematisk genanvendelse af affald
  3. Undgå alle kemiske behandlinger og indfarvninger
  4. Indkøbe emballage af genbrugsmaterialer
  5. Prioritere en 100 % lokal produktion, som mindsker fragt,
    understøtter lokale håndværk og sikrer fair arbejdsforhold
  6. Håndplukke partnere med fokus på økologi og dyrevelfærd
  7. Formidle viden om naturfibre og håndtering heraf, så vi kan øge levetiden for den enkeltes hjemmestrikkede garderobe.

 Klik her for flere detaljer om vores tilgang til bæredygtigt strik.

God strik kræver godt garn

I MAMA garn & uld interesserer vi os brændende for gode råmaterialer og godt håndværk. Det er den passion, vi søger at give videre til vores kunder.

Alt for ofte ser vi, at et strikkeprojekt går galt, fordi garnet ikke arter sig, som du vil have det til. Størrelsen passer ikke, mønstret ser underligt ud, trøjen er næsten ikke til at holde ud at gå med, eller den bliver slidt til ukendelighed efter få ganges brug.

Årsagen er som regel, at vi som strikkere ikke er tilstrækkeligt bevidste om egenskaberne af det garn, vi strikker med.

Uld er ikke bare uld

Ligesom vi mennesker kan have tykt, tyndt, glat eller kruset hår, er uld et organisk materiale, som gennem årtusinder er blevet afstemt efter det klima, fåret skulle overleve i.

Nogle uldsorter er mere slidstærke end andre. Nogle har glatte fibre, andre krøllede. Nogle får har korte fibre, andre har lange, nogle har underuld, andre har dækhår, nogle uldsorter vokser langsomt, andre hurtigt, og så fremdeles.

Alt dette har indflydelse på, hvad dit garn kan bruges til.

Væk fra kemikalier og syntetiske stoffer

Derfor arbejder vi i MAMA garn & uld for at vække mere nysgerrighed omkring hvad garn er lavet af, og hvordan garnet er produceret.

Vi skærer ind til benet og fjerner alle kemiske krumspring og syntetiske stoffer for at bringe fokus på det eneste, der virkelig tæller, når vi taler om godt garn: Sund uld.

Klik her, hvis du vil vide mere om, hvordan du vælger det rette garn til dit strik.