MAMAs Strikkeblog

 • Den utrolige, men sande historie om, hvordan en adventskalender forandrede MAMA for altid

  Vinteren 2022 talte jeg med en god kollega om hendes erfaringer med at tilbyde en strikke-adventskalender til sine kunder. Sådan én kunne jeg da også lave, tænkte jeg. Den tanke endte med at vende op og ned på hele min virksomhedsstrategi.
 • MAMAs Strikkeskole: Lær at strikke strukturmønster efter diagram

  Strikkediagrammer kan virke både uforståelige og uoverskuelige. Men ligesom med al anden læsning er det ikke svært, når først du får lært at tyde tegnene.

  I dette blogindlæg får du strikkeopskrift, diagram og videogennemgang af et simpelt strukturmønster i zigzag.

 • MAMAs Strikkeskole: Lær at strikke snoninger uden hjælpepind (Fiberfest del 4)

  Når du strikker snoninger, er det mest normale at bruge en hjælpepind eller snoningspind. Men det er faktisk både hurtigere og nemmere at strikke snoning uden hjælpepind.

  I dette blogindlæg gennemgår jeg hvordan i tekst og video med udgangspunkt i det klassiske bikagemønster, der også indgår i strikkeopskriften på Fiberfest Tørklædesjal.

 • MAMAs Strikkeskole: Fiberfest pkt. 19 pind for pind

  Nu går det gobelin gak-gak. 3. del af MAMAs AdventsKAL22 er ikke for tøsedrenge. Men i denne video guider jeg dig trygt igennem - pind for pind.
 • MAMAs Strikkeskole: Lær at strikke gobelinstrik (instarsia)

  Hvad er gobelinstrik - også kendt som intarsia? Det er ikke svært at lære at strikke gobelinstrik. Her viser vi dig med tekst og video, hvordan du skifter farve inde i arbejdet, så du får en jævn overgang, uden at der opstår hul.
 • MAMAs Strikkeskole: Lær at strikke lænkekant og udtagning rfb

  Hvad er en lænkekant, og hvad betyder forkortelsen rfb? Med udgangspunkt i første del af årets AdventsKAL guider vi dig i tekst og video gennem to strikketeknikker, som alle strikkere skal kende til.
 • Historien om MAMA

  ”Mikkel siger, at vi skal starte en garnvirksomhed,” fortalte jeg Maja en tilfældig aften i 2020.

   

  ”Jamen det kan vi da godt,” sagde Maja. "Men så skal det være noget, der handler om afbrænding af dansk uld."

  Her får du Marias beretning om skabelsen af MAMA garn & uld.

 • Sådan vælger du det rette garn til dit strik

  Uanset om det gælder strik til børn eller strik til voksne, er dit garnvalg afgørende for, at du får et smukt og langtidsholdbart strikkeprodukt.

  Her guider vi dig derfor til 3 enkle parametre, som du skal have for øje, når du køber garn - hvad end det er online eller hos din lokale forhandler.
 • Guide til bæredygtigt strik: Sådan finder du vej i den grønne garn-jungle

  Hvad er bæredygtigt strik? Og hvordan sikrer du dig, at det ikke bare er tom salgssnak, når en webshop bryster sig af at sælge bæredygtigt garn?

  I denne guide tipper vi dig om 10 konkrete pejlemærker, som du kan orientere dig efter, hvis du gerne vil strikke mere bæredygtigt.