MAMAs Strikkeblog

 • MAMAs Strikkeskole: Lær at strikke strukturmønster efter diagram

  Strikkediagrammer kan virke både uforståelige og uoverskuelige. Men ligesom med al anden læsning er det ikke svært, når først du får lært at tyde tegnene.

  I dette blogindlæg får du strikkeopskrift, diagram og videogennemgang af et simpelt strukturmønster i zigzag.

 • MAMAs Strikkeskole: Lær at strikke snoninger uden hjælpepind (Fiberfest del 4)

  Når du strikker snoninger, er det mest normale at bruge en hjælpepind eller snoningspind. Men det er faktisk både hurtigere og nemmere at strikke snoning uden hjælpepind.

  I dette blogindlæg gennemgår jeg hvordan i tekst og video med udgangspunkt i det klassiske bikagemønster, der også indgår i strikkeopskriften på Fiberfest Tørklædesjal.

 • MAMAs Strikkeskole: Fiberfest pkt. 19 pind for pind

  Nu går det gobelin gak-gak. 3. del af MAMAs AdventsKAL22 er ikke for tøsedrenge. Men i denne video guider jeg dig trygt igennem - pind for pind.
 • MAMAs Strikkeskole: Lær at strikke gobelinstrik (instarsia)

  Hvad er gobelinstrik - også kendt som intarsia? Det er ikke svært at lære at strikke gobelinstrik. Her viser vi dig med tekst og video, hvordan du skifter farve inde i arbejdet, så du får en jævn overgang, uden at der opstår hul.
 • MAMAs Strikkeskole: Lær at strikke lænkekant og udtagning rfb

  Hvad er en lænkekant, og hvad betyder forkortelsen rfb? Med udgangspunkt i første del af årets AdventsKAL guider vi dig i tekst og video gennem to strikketeknikker, som alle strikkere skal kende til.