Book MAMA til foredrag eller workshop

Foredrag

Fra får-tid til fremtid

Vi dykker ned i kulturhistorien bag fårehold og uldproduktion og hører om, hvordan begge dele har påvirket udviklingen af det danske samfund. Vi taler om forskellige uldtyper og hvad de fortæller os moderne strikkere om tidligere generationers håndarbejde. Endelig ser vi på moderne garn og spår om, hvad fremtidens garnmarked vil byde på.

Varighed: 30-60 min.

Blær eller bæredygtighed? Sådan finder du vej i den grønne garn-jungle

Flere og flere garnproducenter bruger bæredygtighed som salgsargument, nå de markedsfører deres produkter. Men hvad dækker begrebet egentlig over? Og har det overhovedet nogen værdi for dig, som strikker?

I dette foredrag går vi bag om marketingflosklerne og kortlægger de reelle alternativer, du har, hvis du gerne vil strikke mere bæredygtigt. Foredraget bygger på de tankevækkende indsigter, vi selv har fået på vores færd ind i en global milliardindustri.

Varighed: 30-90 min.

Elsk din uld

Få forklaringen på, hvorfor uld kradser, lær om forskellige typer uld og hvad de kan bruges til, og hvordan du skal behandle din uld, for at dit strik holder så længe som muligt.

Varighed: 20-30 min.

En verden af uld

Hvorfor ender den danske fåreuld på forbrændingen, når de danske strikkere køber garn som aldrig før? Jagten på svar fører os hele vejen fra oldtidens håndarbejdstraditioner til nutidens globale tekstilindustri og fremtidens bæredygtige modebillede.

Varighed: 45-60 min.

Det var ét eneste spørgsmål, der førte til grundlæggelsen af MAMA garn & uld:

Hvorfor i alverden ender den danske fåreuld på forbrændingen, når de danske strikkere køber garn som aldrig før?

 

Da vi grundlagde MAMA garn & uld i sommeren 2021, var der ét stort spørgsmål

 

  1. MAMA fra får til fed. Fortælling om den rejse, vi har været på, siden vi startede for 1,5 år siden. Hvad har vi lært om garnindustrien, dansk fårehold og danske strikkere.

Workshops

Alt om uld

Vi medbringer forskellige slags råuld og udstyr til at deltagerne kan prøve kræfter med at teste, sortere, vaske, karte og spinde med håndten. Vi laver strikkeprøver med forskellige typer uldgarn og dykker ned i kulturhistorien bag de forskellige fåreracer for at forstå, hvorfor uldtyperne har forskellige egenskaber, og hvordan vi som strikkere bedst får glæde af dem.

Varighed: 2-3 timer.

Anbefalet deltagerantal: Min. 5, max. 25 personer.

Strik historien

Vi strikker MAMAs Sånesjal eller MAMAs Ertebølleponcho og hører imens om, hvordan vi i MAMA garn & uld lader os inspirere af historiske strikketeknikker og omsætter dem til moderne strikkedesigns. Samtidig hører vi om de gamle danske fåreracer, som lægger uld til MAMAs Husmandsgarn, og hvad deres uld fortæller os om livsvilkår og håndarbejdstraditioner i det danske landbosamfund.

Varighed: 1-2 timer.

Anbefalet deltagerantal: Min. 5, max. 50 personer. Kan også holdes som foredrag for et endnu større publikum.