Book MAMA til foredrag eller workshop

MAMAs grundlægger, Maria Hvid Kargaard, er cand.mag. i historie, selvlært strikdesigner og passioneret uldnørd. Book Maria til en workshop eller et foredrag i din forening, på dit uddannelsessted eller til din event. Kontakt os for at høre nærmere om pris og muligheder.

book maria fra mama garn og uld til et foredrag om garn og strik

Lad os dele vores viden med dig

Vi ved ikke noget bedre end at dele ud af de indsigter og erfaringer, vi har opnået gennem vores arbejde med at transformere affaldsuld til strikkegarn.

Herunder får du et overblik over de foredrag og workshops, vi pt. har på vores menukort. Har du specifikke ønsker til et tema, kan vi tilpasse programmet dine behov.

Kontakt os for at høre nærmere om pris og muligheder. Klik her.

 

foredrag med mama garn og uld

Foredrag

Blær eller bæredygtighed? Sådan finder du vej i den grønne garn-jungle

Flere og flere garnproducenter bruger bæredygtighed som salgsargument, nå de markedsfører deres produkter. Men hvad dækker begrebet egentlig over? Og har det overhovedet nogen værdi for dig, som strikker?

I dette foredrag går vi bag om marketingflosklerne og kortlægger de reelle alternativer, du har, hvis du gerne vil strikke mere bæredygtigt. Foredraget bygger på de tankevækkende indsigter, vi selv har fået på vores færd ind i en global milliardindustri.

Varighed: 60 min.

Elsk din uld

Få forklaringen på, hvorfor uld kradser, lær om forskellige typer uld og hvad de kan bruges til, og hvordan du skal behandle din uld, for at dit strik holder så længe som muligt.

Varighed: 30 min.

En ulden iværksætterrejse

Hvad skal der til for at skabe en bæredygtig garnvirksomhed? I 2020 afbrød Maria en lovende marketingkarriere for i stedet at lave garn af dansk affaldsuld. Få historien om MAMA fra den første spæde idé til etableret virksomhed, og glæd dig til en uformel snak om iværksætteri, venskab og livsværdier.

Varighed: Efter aftale.

En verden af uld

Hvorfor ender den danske fåreuld på forbrændingen, når de danske strikkere køber garn som aldrig før? Jagten på svar fører os hele vejen fra oldtidens håndarbejdstraditioner til nutidens globale tekstilindustri og fremtidens bæredygtige modebillede.

Varighed: 60 min.

Fra får-tid til fremtid

Vi dykker ned i kulturhistorien bag fårehold og uldproduktion og hører om, hvordan begge dele har påvirket udviklingen af det danske samfund. Vi taler om forskellige uldtyper og hvad de fortæller os moderne strikkere om tidligere generationers håndarbejde. Endelig ser vi på moderne garn og spår om, hvad fremtidens garnmarked vil byde på.

Varighed: 30 min.

 

    Workshops

    Strik historien

    Under denne workshop dykker vi ned i kulturhistorien bag fårehold og uldproduktion i Danmark. Vi skal se på forskellige typer råuld og lave strikkeprøver med forskellige typer uldgarn for at blive klogere på, hvad fibrenes egenskaber fortæller os om vores forfædres livsvilkår, og hvordan disse egenskaber kommer os til gavn den dag i dag.

    Varighed: 2-3 timer.

    Kontakt os for at høre nærmere om pris og muligheder. Klik her.